Понекогаш е многу важно да се промени перспективата кон гледање на животот. По социјалните мрежи кружи оваа инспиративна порака, која е толку едноставна, а сепак толку моќна во осознавањето на вистинските животни вредности.

Вилијам Шекспир рекол: Секогаш се чувствувам среќно, знаете ли зошто? Бидејќи од никого не очекувам ништо, чекањето секогаш боли. Проблемите не се вечни, секогаш имаат решение, единствено што не може да се излечи е смртта. Не дозволувајте никој да ве навредува, понижува или да ја намали вашата самопочит. Викањето е инструмент на страшливците, оние што не мислат. Секогаш ќе среќаваме луѓе кои ќе нè обвинуваат за своите проблеми и сите ќе го добијат она што го заслужуваат. Мораме да бидеме силни и да ги реанимираме падовите што ни ги наметнува животот за да нè потсетат дека по мрачниот тунел со многу самотија доаѓаат многу добри работи.

Пред да разговарате… воздивнете.
Пред да кажете… слушајте.
Пред да напишете… размислете.
Пред да повредите… погледнете.
Пред да се откажете… обидете се.
Пред да умреш… уживај.

Најдобриот однос не е однос со идеалната личност, туку однос во кој секое лице учи да живее со недостатоците на другите и знае да се восхитува на неговите добри особини. Кој не го цени она што го има, еден ден ќе се пожали дека го изгубил, а оној што еднаш пати, ќе го добие она што го заслужува. Ако сакате да бидете среќни: направете некого среќен. Ако сакате да примите: дајте се себеси малку, опкружете се со добри луѓе и станете еден од нив.

Запомнете: Понекогаш, кога тоа најмалку го очекувате, ќе има такви со кои ќе имате добро искуство! Никогаш немојте да го расипете својот дар од минатото. Силната личност знае како да го одржи својот живот во ред. Дури и со солзи во очите ја приспособува насмевката и вели: ДОБРО СУМ.

Извор912

X