Ако го изгубите трпението и почнете несоодветно да се однесувате, издвојте време да им објасните на вашите деца зошто реагирате така и зошто го користите тој јазик, т.е. зошто пцуете. Ако употребат пцости кога се мали, повторно поучете ги. Ако продолжат да ги користат, тогаш треба да разговарате за тоа зошто го избираат тој јазик и тоа однесување.

Прочитајте повеќе на овој ЛИНК.912

X