Придружете ни се на нашиот Пролетен отворен ден, на 2 април (вторник), за да дознаете повеќе за нашето образование. Ова е одлична можност да искусите еден регуларен училиштен ден во НОВА. Настанот се состои од две сесии – утринска и попладневна, прилагодени да се вклопат во вашиот распоред и да ви обезбедат директен пристап до нашите образовни практики и цели.

Што можете да очекувате:● Шанса да искусите еден училиштен ден: бидете ученик и почувствувајте ја енергијата на еден типичен ден во НОВА. Преку интерактивни предавања до динамични воншколски активности, осознајте ја енергичната образовна средина што ја прави НОВА различна од останатите.
 Прошетка низ кампусот: посетете го нашиот модерен кампус, опремен со специјализирани простории, дизајнирани да го унапредат образовното искуство. Откријте ги нашите училници, лабораториите по природни науки и креативните простори што поттикнуваат љубопитност и иновации.
● Запознајте ги нашите посветени наставници: поврзете се со нашите едукатори кои неуморно работат на развојот на личниот потенцијал на секој ученик. Стекнете увид во нашите наставни методологии и запознајте се со нашиот персонализиран пристап преку кој го негуваме академскиот и личниот раст на секој ученик.
● Можност да поставувате директни прашања во врска со нашите курикулуми: дознајте повеќе за нашите сеопфатни образовни програми, каде што учењето е многу повеќе од меморизирање на факти од учебници. Разгледајте ги програмите, наставната философија и палетата на можности за секој ученик. Ние во НОВА цврсто веруваме дека учениците не треба само да решаваат тестови туку да бидат подготвени за иднината.
● Образовни очекувања и резултати: стекнете сеопфатен увид во образовното искуство на НОВА. Откријте какви очекувања имаме од учениците и бидете сведоци на опипливите резултати што ја отсликуваат нашата посветеност на академска исклучителност и холистичен развој.

Регистрирајте се на овој линк за сесијата која најмногу ви одговара и започнете го патувањето! Регистрацијата ќе биде отворена најдоцна до 1 април.

Пролетниот отворен ден ќе се одржи на 2 април 2024 г. (вторник). Утринската сесија ќе се одржи од 9:00 – 10:30 ч, додека попладневната ќе биде од 13:30 ч до 15:00 ч.

Слободно контактирајте не доколку ви се потребни дополнителни информации или имате конкретни прашања. Со нетрпение ве очекуваме!

(Комерцијална објава)912

X