Владата соопшти дека денеска, на 118. редовна седница, го разгледала и го усвоила предлогот на Министерството за образование и наука, второто полугодие од учебната 2022/23 година наместо на 18 јануари, да почне на 23 јануари (понеделник) со физичко присуство за сите ученици.

Во образложението од Министерството за образование и наука е наведено дека зимскиот распуст се продолжува поради заштеда на греење и заштита на здравјето на учениците.912

X