Продукцијата „Светот на Биби“ од минатата недела започна со нов серијал „Моите омилени места“. Преку овие кратки анимирани видеа децата ќе научат многу интересни работи за омилените места на Биби во Македонија. Првата епизода беше посветена за Кокино а денешната за убавините на Галичник. Режисер на серијалот е Никола Чикос, сценаријата се на Билјана Црвенковска, за илустрациите се погрижија Михајло (Тхе Мичо) Димитриевски заедно со Магдалена Тофиловска, додека за музиката Ангел Ќосев. Уживајте.912

X