Еднаш штом ќе станеш родител, светот го гледаш со други очи, а одредени зборови што некогаш го опишувале твојот живот без деца одеднаш имаат сосема ново значење. Собравме некои од најинтересните зборови и објаснувања на нивното ново значење по добивањето деца. Насмевка на лице!

1. Викенд

via GIPHY

Без деца: Спиење без аларм и потоа опуштено и лежерно уживање во денот без обврски или барем без обврски што вклучуваат деца. Ручек во 12 или 15 часот? Или можеби ручек во град со пријателките и потоа едно долго кафе. Договорено!

Со деца: Будење во раните утрински часови, терање на децата да се облечат, да појадуваат, на брзина спремање додека сите се подготвуваат да излезат од дома и така натаму и така натаму.

2. Ресторан

Без деца: Уживање во гурманското јадење, со чаша црно вино и друштво на партнерот или пријателите.

Со деца: Обид набрзина да ставиш храна во устата пред на децата да им здосадат играчките или боенките и да почнат со својата „претстава“. Или ситуација број два: Обид набрзина да ставите храна во устата, а истовремено да им давате на децата да јадат.

3. Шетање

Без деца: Романтично шетање со партнерот. Само небото ви е граница!

Со деца: Туркање на количката горе-долу по соседството со надеж дека бебето ќе заспие.

4. Време за бањање

via GIPHY

Без деца: Отпуштена пенлива бања со свеќи и чаша вино.

Со деца: Време кое подразбира натопување со вода (иако не сте во када!) додека се обидувате да го избањате своето малечко, на кое прскањето со вода по целата бања му е многу забавно!

5. Посочување со прстот да замолчи

Без деца: Она што ретко го правевте кога некои луѓе беа многу непристојни и гласни во кино.

Со деца: Вашиот константен звук со децата на јавни места, а понекогаш и дома.

6. Замор

Без деца: Кога се подготвувате за спиење по долгиот ден.
Со деца: Кога ќе почнете да халуцинирате откако не сте спиеле три ноќи по ред.

7. Плажа

Без деца: Лежење на сонце или под сенка, со книга, слушалки и тотален зен.

Со деца: Лежење? Ха. Трчање наоколу и скенирање на плажата.

8. Депилирање

via GIPHY

Без деца: Редовна грижа за себе.

Со деца: Луксуз во кој можете да уживате секоја полна месечина.

9. Нечисто

Без деца: Нечисто марамче.

Со деца: Што воопшто значи тој збор? По секојдневниот контакт со телесни течности, не сте сигурни која е точната дефиниција.

10. Кафе

Без деца: Вашето утринско отпуштање, понекогаш и попладне, дружење со пријателките – безброј убави спомени.

Со деца: Вашиот извор на енергија.

11. Дремење

via GIPHY

Без деца: Можност малку да се одморите во текот на слободните попладниња.

Со деца: Со мака заработениот еден час што сте го добиле за себе додека вашето дете мирно спие.

12. „Лудување“

Без деца: Забавно дружење што траело до зори.

Со деца: Очајна вечер во која бебето постојано плаче, а вие око не сте затвориле.

13. Приватност

Без деца: Време за себе.

Со деца: Приват…. што??

14. Годишен одмор

Без деца: Бегање од секојдневниот живот за да ги наполните батериите и да се одморите.

Со деца: Патување кое вклучува еден тон спакувана облека, борба со уморни деца и враќање дома каде што сфаќате дека сте уште поуморни отколку што сте биле пред да одите на патување.

15. Семејство

Без деца: Често напорни роднини.

Со деца: Она што ви носи најголема радост во животот!912

X