Кога мислиме на пожарникари, обично на ум ни паѓаат нивните униформи и црвеното пожарникарско возило.

Група деца биле во посета на противпожарна станица за да дознаат повеќе за професијата и што таа подразбира, а меѓу нив имало и слепо 6-годишно дете. Наместо да биде исклучено од сето она што се случува, еден љубезен пожарникар го повлекол настрана и му дозволил да ја „види“ неговата униформа на свој начин.

Видеото беше споделено на „Редит“, а на него можете да видите како детето ја истражува облеката и опремата со двете раце.

Извор912

X