Поранешната воспитувачка Хедер, која се откажала од својата работа поради мајчинството, споделила листа со работи што децата никогаш не треба да ги носат во градинка. Таа снимила видео на „Тик-ток“, па на прво место ги наведува играчките, особено кадифените животни.

„Дополнителна работа за нас е да размислуваме каде детето ставило играчка што веројатно ќе ја изгуби. Исто така, не сакате детето да се врати дома вознемирено затоа што изгубило играчка што можеби никој не ни знаел дека ја донело“, објаснила таа.

Хедер истакнала и дека е важно родителите да не оставаат ништо вредно во ранецот на детето.

@heather_mummyandme Sharing some more tips as a Ex nursery nurse! Things NOT TO SEND to nursery with your little ones #nursery #startingnursery #nurserypractitioner #nurserynurse #nurserynursemum #nurserytips #mumtok #SAHM #firsttimemum #parenttips ♬ original sound – Heather | Motherhood | SAHM🌈

„Проверете ги ранците на вашите деца пред да ги оставите во градинка. Порано наоѓав многу работи таму“, истакнала таа.

И на крај, ги советува родителите да ги означат сите предмети што ќе му ги пратат на своето дете во градинка со неговото име.

Извор912

X