На 17. по ред Јуниорска Евровизија победата и припадна на Полска, т.е. на девојчето Вики Габот. Нашата Мила Москов го освои 6. место.

Настапите на сите 19 земји учеснички изобилуваа со богати сценски ефекти, а децата се потрудија достоинствено да ја претстават својата земја.

Нашата претставничка Мила Москов настапи под редниот број 4 со изведбата на „Fire“.

 912

X