Раѓањето е моќен, но шокантен настан. Она што го гледаме на телевизија и во филмовите е канализирана верзија на реалноста, која е убава и емотивно сурова.

Победниците на меѓународниот натпревар за фотографии направени при породување за 2020 година ви покажуваат колку се силни мајките. Но, треба да знаете дека се и вознемирувачки.

Фото: Jana Brasil of JanaBrasil Fotografia

Фото: Martha Lerner of zenmamalove

Фото: Shea Long of Coastal Lifestyles Photography

Фото: Sophia Costa of The Sophia Co

Фото: Sarah Maverick of Sarah Maverick Photography

Фото: Ashley Marston of Ashley Marston Photography

Фото: Brittney Hogue of Brittney Hogue Birth, Baby, Family

Фото: Kate Carlton of Kate Carlton Photography

Фото: Lindsey Ellis of L.E. Ellis Photography

Фото: Barbara Aviz of BÁRBARA AVIZ

Фото: Cindy Willems of Birth Day geboortefotografie

Фото: Shea Long of Coastal Lifestyles Photography

Фото: Belle Verdiglione of Belle Verdiglione Photography

Фото: Paulina Splechta of Paulina Splechta Birth Photography and Films

Фото: Lori Martinez of Lori Martinez Photography

Фото: Evelien Koote of Love & Little Birth Photography

Фото: Jana Brasil of JanaBrasil Fotografia

Фото: Bree Garcia of J&B Photography LLC

Фото: Dania Watson of Lauren + Douglas

Фото: Kristy Visscher of Kinship by Kristy

Фото: Natalie Weber of Natalie Zepp Photography

Победничка фотографија: Jessica Vink of VI-Photography

Фото: Bree Garcia of J&B Photography, LLC

Фото: Alexandria Mooney of Alexandria Mooney Photography

Извор912

X