Иако има многу работи што ниту една мајка не сака да ги слушне од своите деца, една од оние што се на врвот на листата е кога ги слуша како велат дека им е досадно. Детето на кое му е здодевно никогаш може да предизвика многу проблеми за мајката. Детето на кое му е здодевно е како да е обврзано да западне во неволја или да направи нешто лоши, или само да ја следи мајка си наоколу, додевајќи ѝ по цел ден. Иако има многу причини мајката да ги „пушти“ своите деца да им биде здодевно, бидејќи тоа навистина ја поттикнува нивната креативност и имагинација, понекогаш е потребно треба решение.

12 години е „незгодна“ возраст. Тие се веќе големи за играчки и игри слични на оние што ги играат малите деца, но не се доволно големи за да одат сами во трговскиот центар или библиотека. Ова значи дека мајката треба да биде малку креативна кога се обидува да најде работи што децата може да ги прават низ дома. Со малку размислување и оваа корисна листа, мајката ќе најде 10 начини да се ослободи од досадата кај момчињата и девојчињата.

Печење

Не само што печењето е неверојатно забавно, туку нуди и одлични животни лекции. Според „Childhood 101“, печењето е одлична активност за близнаци бидејќи за многу рецепти, тие можат самите да се справат со тоа. Ова е нешто што тие можеби ќе можат да го пробаат сами, а исто така ќе научат и да расчистат по себе.

Преуредување на нивната соба

Децата често имаат идеи како да изгледа нивната детска соба, па можеби ќе сакаат некако да ја променат. Ако родителите немаат пари да купат нови работи, може само да се придвижи мебелот и да се намести како што тие би сакале да изгледа. Ако родителите се малку поавантуристички настроени, можеби е добра идеја да им се обои собата.

Плетење

Плетењето изгледа како активност за постарата генерација, но се враќа во мода. Ова е благодарение на онлајн упатствата достапни за сите. Постојат стотици различни шеми на интернет, а повеќето од нив имаат и видео на „Јутјуб“, така што вашите деца можат сами да се подучуваат. Тоа е нешто со кое можат да се гордеат.

Сосед на кој му е потребна помош

Ако сте внимавале на вашето соседство, можеби сте забележале некој постар сосед на кој може да му биде од корист некаква помош. Предложете ја идејата пред вашите деца за помагање во извршувањето на некои задолженија низ куќата на соседот. Ова е одличен начин да им покажете на децата колку е добро кога сте од помош за некого, а можат и да добијат џепарлак.

Стапчиња со сјај

Ако имате две или повеќе постари деца, може да предложите „ловење со стапчиња со сјај“. Според блогот „Feels Like Home“, ова е одлично затоа што на децата не им треба голема помош од родителите. Сè што треба да направите е да земете неколку стапчиња кои светат и да се погрижите секое дете да има одредена боја. Потоа, децата ги кријат светлечките стапчиња од братот или сестрата (или пријателите), а потоа секој треба да ги лови. Тоа може да биде активност која ќе подразбира и тимска работа.

Градинарство

Ако времето е добро, запознајте ги вашите деца со некоја градинарска вештина. Ова може да се направи и внатре ако е дождлив денот. Нека направат некои истражувања на интернет за градинарството, садењето растенија и нивното одржување во живот. Потоа дајте им дел од градината на отворено за кој треба да се грижат.

Дополнителни задолженија

Веројатно близнаците веќе имаат некои редовни задолженија, но ако се жалат дека им е здодевно, родителите може да смислат некои дополнителни задолженија. Можеби чистење на некои плакари или на гаражата. Родителите треба да имаат на ум дека можеби ќе треба да им дадат и буџет за трошење пари, но тоа е одличен начин да се излечи досадата.


Оригами

Оригами е уметничка форма која можеби изгубила одредена популарност, но сепак е нешто креативно и интересно. Исто така, не се потребни многу работи за ова. Според „Suburban Simplicity“, оригамито може да биде одлична активност за децата близнаци на кои им е досадно, а има и еден куп упатства на интернет кои ќе им помогнат да го реализираат тоа.

Штанд за лимонада

Никогаш не е рано да се научи како да се води бизнис, а овој можеби е одличен за топлите летни денови. Иако, во постудено време тоа може да биде станица за топло чоколадо. Нека вашите близначиња работат на градење на својот штанд и правење пијалаци. Ова е одличен начин да ги извадите надвор и да ги научите што значи да заработуваат свои пари.

Пишување

Ако вашето дете е страстен читател, натерајте го да ги тестира своите вештини за пишување. Ако децата се навикнати да читаат романи, ќе разберат како функционира романот и можат да се обидат да пишуваат свој. Ова е одлична активност за летните одмори кога двајцата ќе имаат неколку месеци да работат на тоа, а тоа е нешто што можат да го изведуваат секогаш кога ќе им биде досадно.

Автор: Ешли Верли

Извор912

X