Илче, 11-годишното дете со церебрална парализа од Охрид што беше напуштено од родителите, по десетина дена лекување и нега на Детската клиника успеа со плеснување на рачињата и едно големо браво да се збогува со лекарите што се грижеа за него.

Здрав и расположен заминува во мал групен дом, објави министерот за здравство Венко Филипче.

 912

X