Иако сите ги сакаме нашите домашни миленичиња, не секогаш треба да им веруваме, особено кога станува збор за децата.

Ова го потврдува и педијатарот Сами. Таа ги предупредува родителите дека слатките, популарни видеа од бебиња и кучиња што ги гледаме на социјалните мрежи се исклучок. Динамиката помеѓу бебињата и кучињата во реалниот живот може да биде многу поопасна.

– Знам дека ги сакате вашите миленици и им верувате, но ако имате деца, не треба – предупредува таа. Кога нејзините деца биле мали, кучињата не им приоѓале, и обратно. Таа признава дека нејзините кучиња никогаш во животот не покажале агресија, но тоа не значи дека нема да покажат во иднина.

– Само велам дека никогаш не можете да бидете премногу внимателни околу кучињата, без оглед на тоа колку ги сакате и колку се нежни – вели таа во видеото.

@thepedipals

The worst cosmetically damaging dog bite I saw was actually done by a chihuaha. Of course larger dogs can even unalive people. So if you love your dog and kids, stop playing into the fairy tales of the internet- and be cautious, vigilant and smart. Im sure someone will say they didn’t like me whispering and for that, I pre-emptively apologize.

♬ original sound – The PediPals (Pediatric Pals)

Извор912

X