Татковците се важни, а квалитетната врска помеѓу детето и таткото во голема мера влијае врз емоционалниот и психолошкиот развој на детето. Многу татковци сметаат дека родителството е најдобрата работа на светот, а таа работа ви носи најголема „плата“ кога вашето дете ќе каже: „Те сакам, тато!“

Благодарни сме им на татковците за сè што прават во животот на децата и затоа ги избравме најтрогателните објави споделени од татковци, кои покажуваат колку е силна родителската љубов.

– Денес ја најдов мојата причина „зошто“ – напиша овој татко на денот кога се родил неговиот син, гледајќи го првпат во инкубатор.
– Ѝ реков на ќерка ми: „Ако ги оставиш твоите работи расфрлени низ собата, ќе ги облечам! По неуспешната борба да ѝ објасни на ќерка си дека треба да ги средува работите, овој татко се одлучи за еден поинаков метод.
– Се надевам дека мојот мал Каден еден ден ќе свири на оваа гитара – рече овој татко кој го заспивал својот син свирејќи на гитара.
– Само јас и ќерка ми, танцуваме на дожд! Татко и ќерка излегоа заедно на дождот и тој повторно се чувствувал како мало дете.
– Кога ќе оќелавиш, а твојата ќерка сака да ти направи фризура – самохран татко ја оставил неговата ќерка да му прави фризура на неговата брада.
– Не знаев дека животот може да донесе толку радост!
– Цел живот сум опкружен со жени и сега конечно имам синови што отсекогаш сум ги посакувал – ќерките на овој татко се маскирале во синови.
– Пред да се роди, се грижев дека нема да можам да се чувствувам како татко. Но, штом го видов, љубовта ме собори. Секој страв исчезна и остана само љубов.
– На првата слика сме јас и татко ми во 1990 година, а на втората, татко ми, мојот син и јас, истото место, истата соба. Таткото го сака синот, па синот станува татко кој го сака својот син.

Извор912

X