На пазарот постои огромен асортиман на иновативни производи за родители, бебиња и мали деца. Но, во моменти на беспомошност, нервоза и исцрпеност, родителите ќе помислат на нешто што го немаат дома, дури и на нешто што никогаш не слушнале дека е измислено, но би било добро за нив во таа кризна ситуација.

Затоа, оваа листа може да содржи некои од предметите што сте сакале да ги имате.

Предвидувач на должината на дремката кај децата – Овој футуристички душек за креветче ќе има вграден високотехнолошки сензор кој ќе го анализира деноноќниот ритам на вашето бебе и ќе пресметува колку долго ќе трае спиењето на вашето бебе. Дигиталното читање би го одбројувало преостанатото време за да можете полесно да процените дали се исплати да легнете или вашата пауза ќе заврши за само осум минути.

Монитор за тоа колку пелени имате – Местото каде што ги чувате пелените може да има сопствена вградена вештачка интелигенција, благодарение на скриените микрочипови. Иконче со смешковци ќе се појави на екранот кога ќе биде полно или ќе трепка предупредувачка ламбичка за да ве потсети дека резервите се при крај.

Хидраулично креветче – Кога го префрлате бебето што ви заспало на раце во креветчето, би било одлично ако имате креветче чиј душек може тивко да се подигнува и спушта.

Капа за сонце со систем за заклучување – Борбата околу носењето капа на силно сонце е дел од секое излегување со деца. Би било одлично ако таа капа може да се заклучи така што само мама и тато да го знаат кодот за отклучување.

Чаши за откривање бактерии – Овој генијален изум ќе ви овозможи да видите акумулирани бактерии на површините во домаќинството или на детските играчки, додатоци и слично, за да заштедите време и веднаш да ги исчистите критичните делови.

Робот за сортирање чорапи – Овој тип технологија не би требало да биде толку далеку од реалноста. Основниот модел би ги спарувал чорапите, додека поскапата премиум верзија би ја посетила секоја спална соба и би ги складирала во соодветна фиока.

Извор912

X