Не е тајна дека кратките имиња се во мода. Кај момчињата името Лука со години е на врвот, додека кај девојчињата името Миа е најчест избор.

Од списоците со 50 најчести имиња за новородени момчиња и девојчиња за 2022 година, ова се најпопуларните имиња составени од само три букви.

Кратки имиња за момчиња:

-Ноа
-Тео
-Јан
-Лео
-Тин
-Вид.

Кратки имиња за девојки:

-Миа
-Ема
-Ева
-Ана
-Ива
-Леа
-Ена
-Уна
-Тиа.

Извор912

X