Деца.мк во соработка со „Светот на Биби“ ќе ги награди трите најдобри детски репортажи што собраа најмногу лајкови на нашата страница.

На нашиот повик за изразување на детската креативност преку пишување кратка репортажа одговорија голем број основци, кои се потрудија да ја опишат омилената дестинација во Македонија. Неколку од нив привлекоа најмногу читатели, а тоа се следните три:

Кратка репортажа: Зимски распуст во Македонска Каменица на Лина Стојковска

Детска репортажа: Зимски распуст на Голак на Ена Цинцовска

Кратка репортажа: Зимски распуст во Скопје на Најла Шемовиќ

Им честитаме на добитниците, кои може да го очекуваат подарокот од „Светот на Биби“, а на другите им се заблагодаруваме за учеството и им посакуваме повеќе среќа на следните предизвици.912

X