Видеото покажува момент кога ученик рагбист му одржува емотивен говор на неговиот соиграч и пријател кој се мачи во текот на тренингот.

Рагби-играчите биле дел од велгиденскиот камп во училиштето Седберг во Камбрија, кога едно момче се пожалило дека сите се постари и поголеми од него.

Тренерот веќе разговара со младото момче, кога во еден момент доаѓа неговиот соиграч, го прегрнува и му кажува колку е добар.

– Слушај ме. Верувај ми. Погледни ме, Боб. Јас сум најниското дете тука. Не е важно. Не е важно ако си најнизок, ако си најмал. Не е важно ако си висок или ако си дебел. Ти си брилијантен рагби-играч. Дали го сфаќаш тоа!? Луд си. Неверојатно луд си за твојата возраст. Сега прегрни ме!

Извор912

X