Министерот за здравство Венко Филипче информираше дека скринингот за коронавирус на вработените во градинките завршува следната недела, најавувајќи дека детските установи ќе започнат со работа кон почетокот на јуни.

-Оваа недела би требало да заврши скринингот и веќе од онаа следна недела градинките ќе почнат со работа, значи отприлика на почетокот на јуни – рече Филипче во интервју на Телевизија 24.912

X