Откако родив, сфатив што, според општеството, не смее да прави една мајка:

– Да се жали (Кој те тераше да раѓаш деца?);
– Да плаче (Зошто плачеш? Мислеше дека ќе биде лесно?);
– Да е ​​уморна (Од што си уморна? Не правиш ништо!);

– Да спие (Мрзлива си!);
– Да се ​​одмора (Ќе имаш многу време за тоа откако детето ќе порасне!);
– Да биде повторно бремена (Луда си? Уште колку деца ти требаат?;

– Да даде отказ (Како ќе го издржуваш семејството?);
– Да работи (Кој ќе се грижи за твоето дете?);
– Да ги остави децата во градинка (Друг да го чува твоето дете?!);

– Да ​​биде домаќинка (твојот сопруг работи, тој има премногу работа, а ти седиш дома!);
– Да биде сингл (Никој не сака жена што има дете);
– Да излезе на кафе со другарка (Го остава детето за да оди да се забавува).

И дали знаете што е полошо? 90 отсто од овие фрази се изговорени од други жени.

Да научиме да се поддржуваме едни со други и да бидеме поемпатични едни кон други.

Извор912

X