Основецот Васил Караѓозов од Штип го освои второто место на Балканско првенство во спортско качување, во конкуренција на претставници од шест земји, меѓу кои и 15 од Македонија.

Васил е член на спортско-качувачкиот клуб „Астибо“-Штип.

Васил досега има освоено медали на уште три балкански првенства, а амбициите му се да освои медал и од Светски куп.

Извор: МИА912

X