Сите родители со деца до 10-годишна возраст да бидат ослободени од работните обврски, најави министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска.

Сепак, како што дополнуваат од Министерството за труд и социјална политика, оваа мерка сè уште не е усвоена од Владата.

Сега во сила е одлуката за ослободување на родителите што имаат деца до 6 години и беше воведена откако почна летниот распуст. Работните установи се должни да ослободат 1 родител од работа доколку не може да го организира чувањето на детето, а тоа се докажува со потврда дека детето оди во градинка.912

X