Од почетокот со работа на градинките досега 47 деца и 14 вработени се во изолација. Министерката за труд и социјална заштита Јагода Шахпаска информира дека од отворањето на градинките досега 47 деца и 14 вработени се во изолација поради Ковид-19, а само една градинка е затворена.

– Затворена е само една градинка во Општина Чешиново-Облешево, но ќе биде отворена утре. Од отворање на градинките досега 47 деца и 14 вработени се во изолација поради Ковид-19 – рече Шахпаска.912

X