„Ниту еден родител не се родил со знаење и прирачник, односно упатство за тоа како треба да се однесува со детето, иако постои и еден добар дел што како знаење и мудрост го носиме во себе природно, вткаено во нас низ генерациите и низ искуството на нашите предци. Кога научуваме како да се потпираме на таа мудрост, на своето знаење и на уникатноста на своето дете, ја развиваме самодовербата кај себе, но и ставаме камен-темелник за развивање на овие чувства и кај детето“, Тина Дамеска (Доковска), психолог, семеен и системски психотерапевт.

Прочитајте повеќе на овој ЛИНК.912

X