Колку пати сте ги почувствувале ударите во стомакот, па сте се запрашале што прави бебето внатре? Со ултразвучна технологија лекарите успеале да го прикажат движењето на бебето во стомакот на мајката. Тоа се храни преку папочната врвца, се истегнува и се врти.

Идејата на оваа технологија била да се следат абнормалностите на фетусот. Според статистиката, дури половина од конгениталните заболувања се уочуваат пред 20. недела. Се комбинира технологијата со опрема која ги покажува фотографиите чисти и при движење им овозможува на лекарите најрано да ги забележат компликациите.

Научниците, всушност, развиле алгоритам за да го создадат најдеталното снимање на бременоста. Ова неверојатно видео е споделено на социјалните мрежи и привлекло огромно внимание и коментари од воодушевени луѓе.912

X