Дури и кучињата не биле свесни за пожарот што неодамна избувнал во куќа на едно семејство од Флорида. За среќа, 4-годишно девојче навреме го видело пожарот и успеало да го спаси домот.

Кога малата Амерлија Џермин гледа дека апаратот за готвење во кујната се запали, ја става раката на своето чело, прашувајќи се што да прави, пред да истрча и да го предупреди нејзиниот татко.

Нејзиниот татко Даниел веднаш доаѓа и го фрла апаратот во базенот во нивниот двор. Како што вели таткото, благодарение на брзото размислување на неговата 4-годишна ќерка, тие го спасиле домот од пожар.

Извор912

X