Лора Јанг, мајка на три деца, ја добила идејата за нејзината необична споредна работа кога слушала поткаст за човек кој заработува пари склопувајќи мебел за други луѓе. Таа на шега објавила оглас во кој ги промовира вештините на нејзиниот сопруг, кој знае сѐ, од сликање и малтерисување до поплочување и редење ламинат.

Оттогаш Џејмс е резервиран шест дена во неделата, од 9 до 20 часот. За да ја задоволи големата побарувачка, Џејмс се откажал од претходната работа како магационер.

Оваа претприемачка двојка работи како тим, бидејќи Џејмс се справува со бараните работни места, додека Лаура управува со социјалните медиуми и веб-страницата и договара состаноци.

Ова семејство, кое сега ја води компанијата „Изнајми го мојот сопруг“ („Rent My Husband“) има три деца, од кои две се со аутизам.

И на Џејмс пред четири години му беше дијагностициран аутизам.

– Тој е навистина добар во градењето работи и не се оптоварува со инструкции. Неговиот дедо бил нуклеарен инженер и тие мислат дека и тој имал аутизам. Тој има многу методичен ум и може да размислува пошироко од другите. Работите ги гледа на поинаков начин – вели Лаура.

Лора и Џејмс нудат попусти за оние што работат во здравствени и итни служби, а попустите важат и за постари од 65 години, инвалиди, негуватели и лица што користат социјална помош.

Извор912

X