Никогаш немојте на своето дете или внуче што тренира фудбал да му зборувате дека е следниот Меси и дека ќе добие „Златна топка“ во секој момент, бидејќи можеби следниот натпревар ќе го помине на клупата за резервни играчи. Што мислите, како ќе се чувствува тоа дете? Дали ќе му се зголеми самодовербата? Дали ќе му верува на тренерот кој кажува дека од него има подобри или ќе ви верува вам, кои сметате дека е најдобриот фудбалер што некогаш се родил? – вели доктор Бизен.

Прочитајте повеќе на овој ЛИНК.

 912

X