– Не верувам во теоријата дека можете да имате здрава микроклетка без здраво општество. Мислам дека сите ние, залажувајќи се дека не можеме да го промениме општеството, се залажуваме со години – ќе го создадам мојот идеален микросвет, моето семејство и пријателите и не ме интересира што се случува на друго место – изјави српската обвинителка Бојана Савовиќ.

Според неа, тоа е сосема нереално бидејќи нема изолирана улица, училиште или кафуле каде што ќе одите вие и вашите деца.

– Вие сте дел од едно општество и само со поправка на целото општество можете да бидете подобри и како поединец, и вашето семејство. Од сите несреќи сфативме дека не е важно само како го воспитувате вашето дете, туку важно е и како другите ги воспитуваат своите деца. Не е важно само што гледам на телевизија, важно е и што другите околу мене гледаат – изјави Савовиќ.

Многу е важно да сфатиме дека без закрепнување на општеството, нема подобрување на поединецот, дека не постои изолиран балон на идеален свет додека сè околу вас се распаѓа.

Извор912

X