Научете да правите разлика помеѓу безобразие и силен карактер. Детето со силен карактер ќе ви се обрати со многу почит, иако ќе ви се спротивстави ако има различен став. Безобразното дете ќе ви се обрати без почит и без реални факти. Ќе сака нешто да направи од себичност.

Прочитајте повеќе на овој ЛИНК.912

X