Наставникот Иван Петрановиќ предава во основното училиште „Иван Мерз“ во Загреб, кое беше оштетено при неодамнешниот земјотрес. Неодамна тој дошол до генијална идеја – одлучил да ги поздрави со музика своите ученици, кои мора да бидат затворени во своите домови.
Петрановиќ свири на укулеле и им пее на учениците под нивните прозорци.

Видео од наставникот се појави на социјалните мрежи.912

X