Гарет Талкот, наставник на деца од предучилишна возраст во Вашингтон, стана прилично популарен на социјалните мрежи благодарение на тик-ток видео на кое ги носи учениците на виртуелна екскурзија во зоолошка градина.

– Учиме нешто ново, пријателчиња – им вели 31-годишниот Талкот на своите 28 ученици преку лаптопот за време на лекција за пингвините, која ја одржувал во зоолошката градина во „Вудленд парк“ близу Сиетл.

Видеото покажува како Талкот шета низ паркот за диви животни, учејќи ги учениците, кои седат дома, за природните живеалишта на егзотичните животни од целиот свет.

– Ова е одлично патување – вели едно возбудено учениче додека Талкот ги носеше вирутелно децата од гнездото на носорогот, до дувлото на орангутанот.

@vividmichael

Field trip with the class to the zoo! #woodlandparkzoo #zoo #penguin #zookeeper #antarctic #arctic #seattle #fieldtrip #onlineclass #remoteteaching

♬ original sound – Mr. Talcott

– Наставниците не добиваат доволно плата. Ова е толку слатко, децата сигурно беа многу возбудени – напиша еден корисник на „Тик-ток“ во коментар под видеото.

@vividmichael

Zoo field trip in <30 minutes 🐗🦏🦧❤️ #kindergarten #teacher #school #zoo #woodlandparkzoo #tapir #rhino #orangutan #seattle

♬ original sound – Mr. Talcott

– Навистина го почитувам тоа што вложивте голем напор, но сум тажен што децата не можат целосно да го доживеат патувањето и мораат да го гледаат преку екран – пишува друг корисник.

На тоа, Талкот под видеото напиша: – Учениците навистина го сакаа патувањето – тоа беше изненадување и взаемно интерактивно искуство. Во живо е идеално, но нив и така им се допадна.

Неколку дена пред да ги однесе на виртуелан прошетка, Талкот ги однесе децата на виртуелно возење со луда железница.

@vividmichael

Taking 28 students on a ride.. lol.. 🤢🤮😳❤️❤️❤️ #rollercoaster #teacher #school

♬ A Moment Apart – Hannah Stater

Во прекрасно соопштение до сите деца кои и понатаму учат на далечина, како последица од пандемијата, Талкот охрабрувачки ги потсети учениците: – Вие сте важни. Вашите наставници се грижат за вас. Вие сте иднината.

@vividmichael

Students, you are the future of our world… and you matter. ❤️🌟

♬ Almost Idyllic – Sleeping At Last

Извор912

X