Учениците од трето одделение во основното училиште „Франклин“ во Санта Барбара воопшто не се нервозни пред тест. Нивната наставничка Кејти Бусер нашла совршен начин да ги релаксира и мотивира.

Пред секој тест Бусер ги охрабрува децата да повторуваат мотивирачки пораки заедно со неа, а тоа им помага да изградат самодоверба.

– Верувам во себе.

– Верувам дека можам.

– Верувам дека ќе дадам сѐ од себе.

– Верувам дека сум супер.

– Пенкалата во воздух.

– Јас сум силен.

– Јас сум паметен.

– Јас сум способен.

– Јас сум математичар.

– Ќе го положам овој тест. Подготви се, сега!

Бусер го објави видеото на „Инстаграм“ и објасни зошто смета дека овој пристап е важен.

– Мотивирачките зборови се важни затоа што така го менуваме разговорот. И што е најважно, кога го правиме тоа со деца од најрана возраст, нашиот свет станува подобро место – пишува таа.

Многу луѓе ѝ честитаа и ѝ кажаа дека е родена за оваа професија, и ѝ се заблагодарија што ги охрабрува децата.

Извор912

X