Она што е најдобро кај децата е нивната искреност. И токму од таа искреност настана и еден школски состав кој ги насмеа сите што го прочитаа.

Порталот Regional Express на својата фејсбук-страница објави состав од непознато дете кој во рок од еден час собра многу симпатии.

Насловот на составот е „Мојата мајка“, а симпатичниот опис на мајката сигурно ќе ве насмее.

 

Мојата мајка
(опис на ликот)

Мојата мајка има кафеави очи и долга кафеава коса.

Носот е средна големина, а устата насмеана,

Облеката е модерна, а стасот слаб.

Обувките топли, положбата на телото исправена.

Добра ко леб додека не ја „распиздиме“.

 912

X