Новиот коронавирус продолжува да го плаши светот. Бројот на жртви во Кина се зголемува, а расте и бројот на заразени. Случаи на заразени има и во други земји.
Лекарите од Институтот за јавно здравје ги подготвиле митовите и вистините за новиот коронавирус.

Кај еден од тројцата Македонци на бродот „Дајмонд принцес“ е потврдено присуство на коронавирусот, соопштија од Министерството за здравство. Македонецот е хоспитализиран во Јапонија, а амбасадата на Македонија во Токио е во комуникација со него.

 912

X