Љубезноста и емпатијата се особини кои нè прават вистински луѓе, а децата ги манифестираат овие квалитети на најдобар можен начин.

Демонстрирајќи го тоа, интернетот е воодушевен од добрината на едно момче откако ѝ помогнало на мачка додека врнело. Имено, момчето држело чадор над мачката за таа да не се наводени на дождот.

За да ја заштити, момчето се приближува малку поблиску до мачката и го држи чадорот над неа.

Додека мачката се движи наоколу, момчето трпеливо го држи чадорот над неа.

Извор912

X