Гоце Бумбароски, наставник по одделенска настава во ,,Кочо Рацин” во Прилеп, и неговите ученици смислиле одличен начин како да го одбележат Денот на македонскиот јазик.

,,Македонскиот јазик – мојот корен, мојата душа, мојот идентитет, моето јас”, стои во објавата што Бумбароски ја сподели на социјалните мрежи.

Прочитајте каква порака испраќаат дечињата и нивниот наставник.912

X