„Спиј додека спие бебето“ е најчестиот совет што другите луѓе им го даваат на новите мајки кога ќе се пожалат дека се ненаспани.

Една популарна блогерка покажува зошто овој совет е бесмислен.-

„Спиј додека бебето спие“ – ако имам доволно среќа да го натерам да спие на кое било друго место освен на мене, можам да ве уверам дека има милион работи што треба да се направат пред да можам да се одморам – пишува оваа мајка.

Извор912

X