Мајките Кет и Нат стојат зад тик-ток-профилот @catandnatofficial, а нивните урнебесни, но искрени видеа редовно ги смеат родителите. Во едно видео споделија како всушност изгледа кога една жена, која е мајка, планира да излезе со пријателките.

– Постојат толку многу емотивни фази низ кои поминува мајката пред да излезе со пријателите – вели таа.

Таа имала три недели психички да се подготви за роденденската забава на нејзината пријателка. Била возбудена што има толку многу време, а потоа почнала да тоне бидејќи сфатила дека се приближува излегувањето, а мора да направи толку многу работи.

Домаќинските работи почнале да ја заморуваат, а креветот изгледал попривлечно од кога било. Потоа се запрашала дали може да го откаже излегувањето со изговор дека нејзиното дете е болно. Но ветила дека ќе излезе, па морала да избере облека. Поради тоа, ја растурила цела соба.

Кога пријателка дошла по неа, веќе била спремна.

– Големото девојче излегува, нема враќање назад – рекла таа додека заминувала.

@catandnatofficial Play by play of a moms mind before she goes out with her friends for dinner. #momsnightout #emotionalrollercoaster ♬ original sound – Cat&Nat

Голем број мајки признале дека се препознале себеси.

– Сакам кога луѓето откажуваат пред мене. Тоа ме радува – вели една жена.

– Мило ми е што излезе, тоа време ти е потребно – вели трета жена.

– Имам грижа на совест. Кога останувам дома, се жалам дека ми треба одмор, а кога излегувам, се губам и ми недостигаат децата – вели трета.

Извор912

X