Мајката и инфлуенсерка Џен А. Милер на „Тик-ток“ открива 13 работи што не ги знаела за првото тримесечје пред бременоста, а другите мајки велат дека навистина можат да се поврзат со тоа што го зборува.

Џен редовно споделува совети за родителство и има над 16.500 следбеници. Таа го чека своето второ дете и ги открива неочекуваните нуспојави што ги имала во првото тримесечје и тоа што сите ќе речат „воопшто не изгледаш како да си бремена“.

„Ајде да зборуваме за работите во првото тримесечје за кои никој не ве подготвува. Само што го поминав тој период и ова се работите кои ме фатија целосно неподготвена“, рекла Џен.

-Број еден има врска со храната. Џен, всушност, тврди дека, што се однесува до тоа, желбите постојано се менуваат. „Ќе посакате нешто, ќе го јадете, а по неколку минути истата храна ќе ви биде одбивна“, истакнува таа.
За нејзината втора точка, Џен вели: „Ќе мислиш дека си бремена, но потоа ќе сфатиш дека едноставно си навистина надуена“.
-Бременоста е „заразна“ како проѕевањето. Кога ќе објавите дека сте бремени, сите околу вас ќе го објават истото – ова е третото нешто што Џен тврди дека не го очекувала.
-Кога ќе се јавите за да го закажете вашиот прв преглед, медицинската сестра ќе ви каже да почекате уште една недела“ – ова е четвртата ставка што Џен ја издвоила.
-„Вашиот партнер нема шанси против вашето новостекнато натчовечко сетило за мирис. Сѐ што ќе направи ќе ве полуди“, е петтото нешто што Џен го истакнува.
-Шестото откритие на Џен е за утринската мачнина и фактот дека тоа не се случува само наутро. „Утринската мачнина е само еуфемизам за целодневната мачнина.
-„До 16 часот, сè за што ќе имате енергија е да навивате за вашиот омилен натпреварувач во некое реално шоу“, е седмото нешто што Џен го истакнува.
-За точката осум, таа додала: „Можеби ќе почнете да се чувствувате депресивни поради гадење и замор. Но, ќе има болка!“
-Џен забележала за точка девет: „Секој ќе има свое мислење за тоа дали треба или не да го откриете полот на бебето“.

-Број десет од Џен: „Ќе плачете поради некоја тажна реклама затоа што сите точки на вриење ќе ви бидат активни“.

-„Ниту една количина гума за џвакање нема да може да ве ослободи од чудниот метален вкус кој сега трајно престојува во вашата уста“, е 11-тото нешто што Џен го истакнува.
-За точка 12, Џен вели: Луѓето ќе коментираат дека не изгледаш како да си бремена, што само значи дека го осудуваат твоето тело.

И, конечно, за 13-тата ставка, Џен вели: „Ќе помине толку бавно, а потоа еден ден ќе се разбудите и сѐ ќе заврши толку брзо“.

@jenamillerco No. 8 really got me ? but it does get better. These are the 13 things in your first trimester that no one really prepares you for. These pregnancy symptoms might catch you totally off guard especially if you’re a first time mom. I’m on my second pregnancy journey and they still took me by surprise! #pregnancysymptoms #firsttrimestersymptoms #firsttrimester #firsttrimesterpregnancy #pregnancyjourney #pregnancytiktok ♬ original sound – Jen A. Miller

Обожавателите ја сакаат нејзината искреност, а видеото има повеќе од 48.000 лајкови и 809.000 прегледи. Други мајки ги споделиле своите реакции во коментарите, а една додала: „Токму така! Надуеноста е лудост“. „Ова е најдоброто видео за бременост. Ви благодариме!“, додала друга.

Извор912

X