На секој од нас би му годела дигитална детоксикација бидејќи повеќето денови сме опседнати со нашите уреди. Но, родителите можеби се најкритикувани затоа што постојано се на нивните телефони. Пејџ излегува во одбрана и објаснува зошто е тоа така.

– Многу луѓе нѐ критикуваат затоа што не ги гледаме нашите деца, затоа што сме премногу зафатени со нашите телефони. Да, сега присуствував на тренингот на мојот син и можам да кажам дека 75 отсто од родителите седеа на телефон. Но, сакам да понудам поинаква перспектива. Просечниот родител работи со полно работно време. Нема простор за дневен престој, не можеме да најдеме дадилка, немаме баби и дедовци на располагање. Така што родителите не висат без врска на своите телефони. Технички, тие работат. Ако сте на тренинг во 16 часот, голема е веројатноста сѐ уште да сте на работа, да одговарате на е-пораки, да присуствувате на состаноци или да извршувате важни повици – вели таа.

@sheisapaigeturner As parents, we need to be conscious of one and how we use our phones. However, a lot of the critique online specifically about parents being on their phone I could activities is likely missing the full picture. Many parents are multitasking. They are working while at basketball, they are ordering groceries while at dance practice. They are doing many things at one time and juggling all of it as soon as they can. #millennailmom #sportsmom #parentingadvice #socialmedia #workingmom #wfhmom #workingparent ♬ original sound – Paige

Исто така, таа тврди дека родителите порано не седеле на тренинзите и од нив не се очекувало да ги гледаат своите деца.

– Моите родители само ме носеа и си заминуваа. Денес се бара повеќе од нас. Од нас се бара да бидеме на секој тренинг, на секој натпревар. Од нас се бара да работиме со полно работно време и да си го земеме детето. Од нас се бара да бидеме присутни во сѐ, а тоа е невозможно – вели таа.

Извор912

X