Прегратките и бакнежите од роднините се убави, но само со согласност. Тоа е она што една мајка на „Тик-ток“ се обидува да им го објасни на бабите и дедовците на нејзината ќерка.

Бретани Бакстер неодамна на „Тик-ток“ сподели серија видеа на кои зборува за тоа како бабите и дедовците на нејзината ќерка ги надминуваат границите што таа ги поставила и го игнорираат тоа што нивната внука вели „не“ и не сака да се гушка и да се бакнува. Или се повредени што детето баш во тој момент не сака да се гушка и бакнува.

Голем дел од луѓето ја поддржаа Бретани и тоа што таа поставува строги граници и ја учи нејзината ќерка за согласност и автономија на телото. Но, други беа прилично критични кон нејзиниот пристап.

@brittanybaxter_x

I said what I said… #gentleparenting #consent #fyp

♬ original sound – Brittany

Извор912

X