Џен Ригинс и нејзината 13-годишна ќерка Оливија отсекогаш сакале уметност со креда. И пред пандемијата тие учествувале во уметнички натпревари со креда кога и да имале можност. Но сега ги воодушевуваат соседите со нивните неверојатни цртежи.

– Кога сите фестивали почнаа да се откажуваат или одложуваат, бев навистина разочарана. Тогаш одлучив да го искористам тротоарот во моето соседство за да создавам уметност – вели Џејн.

Мајката и ќерката почнале со цртање риба. На соседите им се допаднала идејата, па од крајот на март тие почнале да ги споделуваат своите уметнички дела.

Извор912

X