Да се биде родител е авантуристичко патување за кое повеќето од нас би се пријавиле во одреден момент од животот. Но, во реалноста, идилата може да исчезне во кој било  момент, а Џејд Нордал од Норвешка, мајка на Абел, многу добро го знае тоа.

Затоа, еден ден зела пенкало и почнала да ги црта хумористичните моменти од нејзините секојдневни борби. Од бебе што ѝ го одзема целиот простор во креветот, до нејзиниот син кој јаде неидентификувани бобинки што таа строго му ги забранува, илустрациите на Џејд се искрени и нецензурирани.

Сите мајки со крвави очи што не се сеќаваат кога последен пат имале добар сон и татковци кои влегуваат на состанок за веднаш да сфатат дека нивното малечко им ја извалкало кошулата, ова е нешто во кое ќе се пронајдете.

Успехот на искрените илустрации на Џејд во најголем дел се должи на тоа што родителите можат да пронајдат во нив, и се соочуваат со истите фрустрации кога ги воспитуваат децата. И како да не беше доволно тешко, пандемијата сето тоа го однесе на едно сосема ново ниво. Сега, освен домашната работа, непроспиените ноќи и болно смешните инциденти, тука е и учењето од дома, како и обезбедувањето вашето дете да остане здраво. Сето ова заедно со обидот да не го изгубите вашиот здрав разум.

Извор912

X