Нашата куќа од приказни за деца и млади секојдневно се надополнува со нови простории и ширум отворени прозорци со магични и различни светови!

Магичните прозорци ги отвораме само за вас, со извадоци од сите книги од „Магичната едиција“. Во овие изградени светови место си најде и прекрасната илустрирана книга „Прекорот на кикотливците“ од Роди Дојл.

Оваа книга е како столб на современиот светоглед на младите, оние што одговорно стојат пред светот на возрасните и се пример како со растењето стануваат важен дел од мозаикот.

Нашата цел е да понудиме стимулативен, креативен и ослободен свет на раскажување преку едицијата „Магични приказни“.

Проектот се реализира во соработка меѓу Издавачки центар ТРИ и Програмата „Креативна Европа“ на Европската Унија.

(Комерцијална објава)912

X