Килијан Марфи го освои „Оскарот“ за најдобар актер. Улогата на Роберт Џеј Опенхајмер му донесе златна статуетка, но на јавноста ѝ е познат со години најмногу по улогата на Томас Шелби во „Пики Блајндерс“. Иако е еден од најталентираните актери денес, Марфи морал да работи напорно за да се докаже, но тоа не значи дека го запоставил семејството.

47-годишниот актер е во брак со Ивон Мекгинес веќе 20 години, а имаат две деца, 18-годишниот син Малахи и 17-годишниот Аран. Од него можеме да научиме многу за балансирањето помеѓу работата и семејството. Еве неколку вредни лекции за секој зафатен родител.

Ценете ја приватноста

Марфи и неговото семејство живеат во Ирска, далеку од холивудската сцена, што доволно говори за неговата посветеност на зачувувањето на приватниот живот. Тој создал светилиште за себе и за своето семејство каде што можат да бидат тоа што се, без постојана јавна контрола.

Бидете проактивни

-Најдобрите улоги се оние за кои треба да се борите – изјавил актерот.

Ова е доказ дека не чека можности, туку активно ги бара, што е лекција што се обидува да им ја пренесе и на сопствените деца.

Споделете ги одговорностите

Марфи верува дека и мажите и жените играат клучна улога во обликувањето на иднината на децата. Соработува со сопругата, дели обврски и неизмерно се почитуваат.

Бидете автентични

Марфи секогаш им нагласува на децата колку е важно да се издлаби уникатен пат и да се остане верен на сопствените верувања.
Марфи ги гледа предизвиците како можности за раст. Неговата перспектива служи како потсетник дека предизвиците можат да бидат трансформативни кога се пристапува со правилен начин на размислување.

Планирајте

Марфи е голем поборник на планирањето. Како што вели: „Кога нешто добро планираш, нема потреба да брзаш“. Со други зборови, тој ја нагласува важноста на трпението и предвидливоста во постигнувањето на долгорочните цели.

Останете искрени

Марфи знае да комуницира. Наместо да позира за фотографите, тој повеќе ги цени разговорите со новинарите. Ова ја нагласува длабочината на неговиот карактер и колку тој ги цени вистинските човечки врски.

Останете приземјени

И покрај светската слава, Марфи останува верен на своето потекло. Далеку од светлата на рефлекторите, во родната Ирска, ужива во едноставни и секојдневни искуства.

Дајте му приоритет на квалитетот

Марфи секогаш му дава приоритет на квалитетот пред квантитетот во неговите улоги и проекти. На публиката сака да ѝ обезбеди само значајна и квалитетна содржина.

Извор912

X