Децата имаат голема имагинација, а еден уметник помага нивните визии да станат реалност. Речиси две децении Виолета Василевичиут-Посиена од „Виолетаоул“ создава плетени кукли врз основа на детски цртежи. Резултатите се неодоливи и истакнуваат како овие мали уметници се неоптоварени со нешта како реалниот животен обем и пропорција за да направат скици кои се целосно уникатни.

Ни еден цртеж не е ист. Понекогаш тоа значи дека Виолета треба да сплете жирафа со преголема глава и огромни очи. Но, другпат работите се уште поубави со летечки еднорог кој има прекрасни локни. Без оглед на тоа колку елементи има на цртежот, Виолета сите ги доловува додека плете.

Извор912

X