Новиот коронавирус продолжува да го плаши светот. Бројот на жртви во Кина се зголемува, а расте и бројот на заразени. Случаи на заразени има и во други земји.
На оваа мапа може да се следи ширењето на вирусот во реално време.

Лекарите во Институтот за јавно здравје ги подготвиле најчестите прашања и одговори за новиот коронавирус.912

X