И денеска се дружевме со прекрасни дечиња во читалницата „Славко Јаневски“ во рамките на манифестацијата Денови на книгата во Центар. Заедно со илустраторката Маја Џеповска, која е дел од тимот на „Светот на Биби“, обрнавме внимание повеќе на цртањето, да им покажеме на првачињата како се црта Биби.

Утре, на последниот ден од манифестацијата, во 13 часот ќе се дружиме со писателката Билјана Црвенковска. Таа ќе одржи работилница за креативно пишување.

 912

X