По веста дека војводата и војвотката од Сасекс, Хари и Меган добија син, граѓаните на Велика Британија се прашуваат и обложуваат како ќе се вика новороденчето.

Претпоставките се дека може да се вика Александар и Оливер, но сепак, во моментов многу се зборува и за Артур и Филип.

Во кралската лоза, името Артур се појавуваше неколку пати, а во негово име го има и малиот син на принцот Вилијам, принцот Луис. Алберт е најпопуларно име во кралското семејство, но Британците нагаѓаат дека може да бидат избрани и имињата Џејмс, и Алфред.

Фото: Инстаграм

Принцот Хари и неговата сопруга Меган вчера соопштија дека се уште не донеле одлука за името кое ќе му го дадат на нивниот прв син, но дека имаат неколку имиња во опцијата.912

X